Sint Rita Trappers
Ward en kenny Vice Kampioen van België PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   

St-Ritatrappers worden vicekampioen!

 

Zaterdag 10 november werd er door NGMT Cycling Team het open Belgisch kampioenschap Koers op rollen georganiseerd in Merelbeke.  Kenny Maenhout en Ward Crul werden knap 2de in deze wedstrijd.

 

Na de overwinning in het “Dams Kampioenschap Koers Op Rollen” wou Kenny dolgraag de uitdaging aangaan om deel te nemen aan het enige echte “Belgisch Kampioenschap Koers Op Rollen”. Niet bij de toeristen, maar meteen bij de vergunningshouders. Deze keer moest er niet per ploeg van 4 gestreden worden, maar bestond een ploeg uit 2 renners. Kenny en Ward gingen de uitdaging aan en vertrokken richting Merelbeke voor een sportieve zaterdagavond. 16 ploegen begonnen aan de strijd in de categorie vergunninghouders. Drie onderdelen moesten afgelegd worden voordat de finalereeksen gereden werden: de sprint, de afvalling en de ploegkoers.

 

Deel 1: De Sprint

Dit onderdeel werd individueel afgelegd. Een sprintje van 400m moest gereden worden waarbij de winnaar van iedere reeks 4 punten kreeg, de tweede 3 punten, de derde 2 punten en de laatste 1 punt. Kenny kwam als eerste aan de beurt, maar bleek meteen in een moeilijke reeks ingedeeld te zijn. Hij sprintte naar een derde plaats en kreeg 2 punten achter zijn naam. Daarna was het aan Ward die zonder probleem zijn reeks won en zo 4 punten op zak kon steken. Samen hadden we dus 6 op 8 punten verzameld en daarmee stonden we op een gedeelde 5de plaats. Iets minder dan we verwacht hadden. Hadden we ons niet beter ingeschreven bij de toeristen?

 

Deel 2: De Afvalling

In dit onderdeel was het de bedoeling om 3 ronden van 300m af te leggen, waarbij het laatste team dat over de meet kwam telkens afviel. Na iedere ronde werd er 5 seconden gerust om dan weer een vliegende start te nemen. Ronde 1 kon relatief makkelijk afgewerkt worden, want bij het uitkomen van de laatste bocht bleek dat onze voorsprong groot genoeg was om de benen al stil te houden. 3 ploegen streden verder voor een plaats in de finale van de afvalling. En we waren weer vertrokken. Met 3 ploegen op een lijn naderden we de meet, maar met een sublieme eindsprint wisten we ons toch te plaatsen voor de finale, tegen de titelverdedigers van vorig jaar. In de finale kwamen we echter net de ietsje te kort om de overwinning binnen te halen. Na de afvalling hadden we dus weer 6 op 8 punten verzameld en daarmee stonden we nog steeds op een gedeeld 5de plaats met 12 op 16.

 

Deel 3: De Ploegkoers

Elke ploeg moest zo snel mogelijk 2 ronden van 400m af leggen, waarbij de ploeg met de snelste tijd 32 punten kreeg, de tweede 30, de derde 28, enz. Na wat reken- en telwerk van Charlotte en Annelies (onze 2 trouwe supporters) bleek dat we sneller moesten rijden dan het team dat juist voor ons stond in het klassement om ons te kunnen plaatsen voor de finale. We wisten wat ons te doen stond. Knallen!! We besloten elk een halve ronde te rijden voordat de andere overnam. Kenny gaf de aanzet en Ward nam over. Een goeie tijd zat er zeker in, want elke aflossing verliep vlekkeloos. Na twee zware ronden en helemaal leeg gereden keken we meteen naar het scorebord achter ons en hadden we door dat de finale binnen was. Met de 2de snelste tijd (00:34.95) van alle deelnemers (alleen de titelverdedigers waren sneller 00:33:90) hadden we vertrouwen getankt om de finale aan te vatten. 30 op 32 punten en met een totaal van 42 op 48 had Charlotte goed gerekend. Met de hakken over de sloot bij de beste 4 ploegen en dus hadden we onze plaats in de finale zeker verdiend!

 

Deel 4: De Finale

De Finale werd gereden door de 4 beste ploegen. 3 ronden van 400m moesten er afgelegd worden om de nieuwe Belgische Kampioenen te kennen. Elk een halve ronde rijden vooraleer de ander overnam leek ons de beste tactiek. Beentjes los rijden, indruk (proberen) maken op de concurrentie en (proberen) de zenuwen onder controle houden… We wisten op voorhand dat het niet makkelijk ging worden, maar de finale bereiken was al een overwinning op zich. Alles wat er nu nog bijkwam was mooi meegenomen. 3,2,1, en weg waren we! Kenny vertrok weer als een speer, maar toch was er één ploeg nog sneller weg. De drie andere ploegen bleken aan elkaar gewaagd. Ward nam over en kon een kleine voorsprong uitbouwen op de andere twee ploegen. Naderden we nu ook op de leiders? Na de eerste ronde kwamen we als 2de over de meet met een kleine voorsprong op de andere 2 ploegen, maar wisten we eigenlijk al dat de eerste plaats te hoog gegrepen was. Nog twee ronden alles geven en misschien konden we met een medaille naar huis gaan. Kenny reed zich te pletter en kon de voorsprong op de 2 achtervolgers nog iets uitbreiden. Ward had die voorsprong enkel vast te houden en zo kwamen we volledig leeg gereden als 2de over de finish, na de titelverdedigers en de nieuwe Belgische Kampioenen.

 

 

We waren dus vice-Belgisch Kampioen geworden bij de vergunningshouders! Schitterend! Met enige jaloezie bewonderden we de Belgische driekleur die de winnaars om de schouders kregen, maar eerlijk is eerlijk. Tegen de Belgische kampioenen 2012 Aaron Dejaegher en Kenneth Hostens was echter niemand opgewassen. Wij kregen de zilveren medaille om onze nek en mochten het podium op voor een reeks foto’s en handjes geschud met enkele hoge pieten uit de plaatselijke politiek en de WAOD.

 

 

Onze ongeslagen status in het Koersen op rollen hadden we wel niet langer meer, maar we waren een ervaring en vooral een zilveren medaille op het Belgisch Kampioenschap rijker!!

Bedankt Kenny om mij uit te nodigen voor dit evenement en zo een schitterende avond te mogen beleven. Bedankt Charlotte en Annelies voor de aanmoedigingen, de foto’s en het rekenwerk!

Tot volgend jaar.

 

 
De kampioenen 2012 PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   

De kampioenen zomerseizoen 2012 zijn bekend

Bij de B-ploeg

-Algemeen kampioen          Fernand Stevens

-Zondagkampioen              Paul Jonckheere

-Woensdagkampioen          Johan Tilmans

Bij de A-ploeg

-Algemeen Kampioen         Tommy Maenhout

-Zondagkampioen              Kenny Maenhout

-Woensdagkampioen          Eddy Raeman

-

De tijdrit werd gewonnen door Anneleen Dedeyne die tot op 0.030km naast haar geschatte gemiddelde snelheid reed.

De volledige tijdrituitslag vind je via link wegseizoen.

 
Foto's Nokere PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   

De foto's van de daguitstap naar Nokere vind je hier

Met dank aan Valère

 
Dams Kampioenschap Koersen Op Rollen PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   

Het eerste “Dams Kampioenschap Koersen Op Rollen” werd vrijdag 15 juni georganiseerd door WTC De Schatjes. Wij (Kenny, Tommy, Gilian en Ward) besloten ons in te schrijven om de kleuren van onze ploeg te vertegenwoordigen. Onder de naam ‘Sint-Rita Trappers’ gingen we er een serieuze lap op geven.

Drie onderdelen moesten afgelegd worden voordat de finalereeksen gereden werden. De sprint, de afvalling en de ploegkoers.

 

Deel 1: De Sprint.

Kenny en Tommy werden als eersten op de rollen gevraagd. Samen één rondje van 400m rijden waarbij de winnaar 8 punten kreeg, de tweede 6 punten, de derde 4 punten en de vierde 2 punten. De spanning was duidelijk van de gezichten af te lezen, maar de gebroeders duldden geen concurrentie en reden als eerste over de meet. 8 punten waren binnen. Gilian en Ward wisten wat hen te doen stond en wonnen hun reeks ook. Conclusie 16 op 16 na de sprint.

 

Deel 2: De Afvalling.

De ploegen werden gewisseld waardoor Kenny en Ward nu als eersten reden. Drie ronden van 300m moesten er gereden worden, waarbij het laatste team dat over de meet kwam onverbiddelijk afviel. Na iedere ronde werd er 5 seconden gerust om dan weer een vliegende start te nemen. Ronde na ronde kwamen we als eerste over de meet dus waren de 8 punten weer binnen voor ons. Tommy en Gilian lieten zich natuurlijk ook niet kennen in hun reeks en met groot machtsvertoon lieten ze de drie andere team ruim achter zich. Conclusie na de 16/16 bij de sprint opnieuw 16/16 bij de afvalling.

 

Deel 3: De Ploegkoers.

Dit keer werden we alle vier op de fiets gevraagd. Doel was om met z’n vieren zo snel mogelijk 4 ronden van 300m af te leggen. De ploeg met de snelste tijd kreeg 32 punten, de tweede 30 punten, de derde 28 punten, enz. We hadden al enkele sterke ploegen aan het werk gezien en de te kloppen tijd was 1’11”69. Geen druk op de schouders, want we hadden nog niet verloren. Tommy gaf de aanzet, Gilian nam vlot over, daarna was het aan Kenny en slotrijder Ward nam de eindsprint voor zich. Halverwege werd duidelijk dat er een toptijd zat aan te komen. De speaker liet zich meermaals horen en de talrijk opgekomen supporters juichten ons toe. Met de meet in zicht gaven we alle vier het beste van onszelf en reden we over de meet met een toptijd van 1’09”09. Conclusie na de 32 punten die we al verzameld hadden, kwamen er opnieuw 32 bij waardoor we, nog steeds ongeslagen, de finale ingingen als favoriet.

 

Deel 4: De Finale.

De finale werd gereden door de 4 teams met de meeste punten en door 2 renners per team. Na onze vorige overwinning in Waardamme vorig jaar besloten we de zelfde 2 renners (Kenny en Ward) als toen de fiets op te sturen om de eer van de ‘Sint-Rita Trappers’ hoog te houden. 3 ronden van 400 meter moesten er gereden worden. Elk een halve ronde rijden vooraleer de ander overnam leek ons de beste tactiek. Eerst werden de benen los gereden en de speaker bouwde de spanning gestaag op. Supporters duimden voor ons en lieten zich van alle kanten horen.

Kenny vertrok als een speer waardoor we al na een halve ronde met een kleine voorsprong konden wisselen van renner. Na de eerste ronde hadden we al een mooie kloof met de eerste achtervolgers. Nog twee ronden alles geven was de boodschap. Tommy en Gilian riepen ons vooruit zodat we eigenlijk bij het uitkomen van de laatste bocht onze armen al in de lucht konden steken. Er was geen twijfel. De ‘Sint-Rita Trappers’ mogen zich voor één jaar lang “Dams Kampioen Koersen Op Rollen” noemen!!

 

Bedankt ploegmakkers voor deze knalprestatie! Bedankt supporters voor de schitterende sfeer! Bedankt WTC De Schatjes voor de sublieme organisatie!

Ward

 Meer foto's hierover alsook foto's van Kermiskoers in St Rita en triatlon Brugge vind je hier

(met dank aan Bieke)

 
Fietsseizoen 2012 PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   

Datums om te onthouden en op  jullie kalender aan te stippen

 - Woensdagavondritten van 5, 12 en 19 september 2012 starten om 18h45.

-Woensdag 26 september 2012 eind fietsseizoen met een hapje en een drankje.

- Zondag 7 oktober 2012 tijdrit voor het bepalen van de kampioenen

- Zaterdag 27 oktober 2012 Kampioenenviering

- De volledige kalender vind je hier

 

Veel fietsplezier

 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
20