wegseizoen
Daguitstap naar de Muur van Geraardsbergen PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   
dinsdag, 06 juni 2017 08:29

Daguitstap SRT maandag  5 juni 2017  naar de legendarische Muur in Geraardsbergen

De Muur van Herman wordt hij hier in Moerkerke reeds genaamd!!!

De weergoden bleken ons duidelijk goed gezind om 3 kranige dames, 19 heren en 1 chauffeur te laten genieten van een topdag wat op het eind van de dag ook bleek.

Daniel, Chris, Ewaud, Sander, Rien, Baet, Nina, Jelle, Luc, Herman, Ronny, Joost, Kenny, Tim, Tommy, Jan, Eddy, Lieven, Gretel, Hubert, Frank, Gilian en Geert (hopelijk vergeet ik niemand) waren bijna Wink allen op tijd om tegen 8h00 te kunnen vertrekken. Schoenen goed aangespannen, allen in clubkledij klaar voor de 160km+ enkele lusjes.

8h15, het peloton komt op gang aan een rustig tempo zodat de beentjes opgewarmd worden voor het zwaardere werk dat volgt en dat komt er al snel in de streek voorbij Maldegem met de Kampel en de Hel. Dit was nog kinderspel.

We passeren Oostwinkel, Zomergem waar we onze eerste rampe hebben over het Schipdonkkanaal richting Merendree, voorbij Landegem hebben we rampe over de E40. In St Maartens Leerne steken we de Leie over. Achter de volgwagen een hele file auto’s die door de kronkelende wegen niet kunnen passeren maar daar trekken we ons niets van aan.

Volgend dorp is Eke waar we de Schelde oversteken en er evenwijdig mee rijden tot St Maria Latem waar we de Lange Munte afrijden. Intussen na zo’n 45km hebben de fietsers een eerste tussenstop om nog wat extra’s naar binnen te werken voor het echte werk. Bart en Gretel hebben gezorgd voor sportdrank, water, rijsttaarten, suikerwafels en bananen. Sanitair gebeurd ook nog het één en ander maar iedereen lijkt er klaar voor aan de voordeur van de Vlaamse Ardennen. Alle namen van de hellingen ken ik niet (als je dat wil weten vraag je dat aan Herman), ik hou me dus hoofdzakelijk aan de dorpsnamen.

Eens in de Zwalm weet je het wel met  namen als Munkzwalm, Nederzwalm, Roborst waar we een deel van de Paddenstraat meenemen, we passeren St Goriks Oudenhove waar we Ten Bosse links laten liggen, volgend dorp is St Maria Oudenhove. Lierde is de volgende, met namen als de Bergstraat weet je wel dat het ook hier niet vlak is en ik stel vast dat iedereen zijn eigen tempo heeft gevonden om de klimmen te doen, maar boven wordt als een echt team op elkaar gewacht. We rijden voorbij het dorp Goeferdinge en dan weten de meesten dat het doel in aantocht is.  Bij de beklimming maken sommigen er een wedstrijdje van om eerst boven te zijn (ik vermoed dat dit Gilian was??), anderen proberen het op de grote plateau, nog anderen op eigen tempo en sommige wandelen het laatste stuk. Het belangrijkste is dat iedereen boven kwam waar we in het Hemelryck na 88km konden genieten van spaghetti of een steak met frietjes.

Om 13h15 vertrekken we terug richting Moerkerke en moeten dus terug door het Oost Vlaamse heuvelgebied. Eerste passages zijn  Deftinge en Parike. Net voorbij Nederbrakel passeren we rechts de Molenberg en links ligt de Valkenberg. Volgende dorpen zijn St Blasius-Boekel en St Denys-Boekel om in Nedername terug de Schelde over te steken.

Via het gekende tunneltje rijden we op de kasseien of het beter lopend fietspad de Ast op naar Huise en dan via nog wat minder scherp hellingskes naar Lozer en De Zandvlooi te rijden waar de namiddagstop is voorzien. 2 consumatie, wat bijtanken in de drinkbidons, nog een laatste stukje rijsttaart of een banaan en we zijn klaar voor de laatste 53km. Geert (ikzelf dus Smile)maak me klaar om het vierde deel mee te fietsen. Daniel neemt het stuur over en Nina zal hem hierbij helpen. Alle hellingen zijn nu achter de rug en aan een vlot tempo met hoofdzakelijk de wind achter rijden we richting Moerkerke.

We rijden nog door Machelen, Grammene, Poeke waar we voor ons het mooi kasteel van Poeke kunnen bewonderen., Lotenhulle waar Ronny ons door de omleiding leidt. St Maria Aalter, Knesselare, Oostveld Oedelem, Sijsele komen we tegen 17h30 aan in Moerkerke.

De totale afstand bleek uiteindelijk door de vele omleggingen 186km te zijn die gereden werd met een AVS van ongeveer 26,5km/h.

Eén iets is me opgevallen dat niemand lek of andere technisch defect heeft gehad.

Ik wil zeker ook Bart , Gretel en Herman nog eens uitdrukkelijk bedanken voor het initiatief en het maken van de route.

Na de rit werd een grote pint Leffe, Duvel, chocomelk, cola,… al na gedacht over waar we volgend jaar naar toe gaan.

Merci allemaal voor de mooie dag. ’t Was mooi jullie te zien afzien vanuit de camionette.

LAST_UPDATED2
 
Thuisrit 4 juni 2017 PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   
maandag, 05 juni 2017 05:22

Zondag 4 juni, thuisrit voor beide groepen.

Het weer: zonnig (en droog) met een nogal felle NW wind.

Groep A; 21 fietsers die een afstand van 66kl reden aan een gemiddelde van 30,4km/h.

Hun tocht ging richting Dudzele, Blankenberge, Uitkerkse polders, Zuienkerke, Meetkerke, Varsenare, Loppem, Assebroek, St Kruis terug naar Moerkerke. (waar STRAVA al niet goed voor is )

Groep B; 9 fietsers die een afstand van 57km reden aan een gemiddelde van 26.5km/h.

Hun tocht ging richting Sijsele, Oostveld, Knesselare, onder het tunneltje aan de Statie van St Maria Aalter, St Petersveld, St Joris, Beernem, Oedelem, Sijsele en terug nr Moerkerke. Marc en Geert namen hier het kopwerk voor hun rekening en ook Gudrun deed haar duit in het zakje door de laatste 4km Marc te vervangen. Pol had na 5 km pijn rond de knie en moest rechtsomkeer maken en de strijd staken.

Via volgende link vinden jullie alle technische en andere gegevens van de B-ploeg. Er wel bij vertellend dat de eerste 10km de mist zijn ingegaan

De link vind je HIER

LAST_UPDATED2
 
Sterritten 28 mzei2017 PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   
zondag, 28 mei 2017 18:40

Rit zondag 28 mei 2017 vanuit B-ploeg positie

Deze morgen na de koers van gisteren was dit voor de start wel het gespreksonderwerp. Velen hun oogjes waren nog wat klein maar toch merci om ook vandaag met een sterrit naar WTC St Michielstrappers voor de A-ploeg met z’n 20 en voor de B-ploeg met 10 clubleden naar VC De Statie de club te vertegenwoordigen.

Dus met de B-ploeg zochten we onze weg naar de statie in Maldegem. We lieten de eerste km’s iedereen de tijd zich wat warm te rijden hoewel de buitentemperatuur al tegen de 20° aanleunde.

We starten langs de Damweg  en zonder het zelf te beseffen omzeilden we zo de rommelmarkt op Den Hoorn.

Vanaf de lichten aan De Stroopijp deden Marc en Geert een schepje bij op het opwarmtempo en werd constant 27/28/29 km/h gereden. Niemand had er blijkbaar grote last mee. Even op de tanden bijten tegenwind naar St Kruis, St Margriete en St Jan in Eremo en toen we daar gepasseerd waren was het wind in het achterwerk en konden we via Sente naar de Koebrug. Dit was het idee van Peter.

Zo kwamen uit bij de stoomtreinen van Maldegem. Even op adem komen, een verkoelende drink en dan nog even op de tanden bijten om via de Veldhoek, Sijsele via De Barms terug richting Moerkerke te rijden. Aangekomen na 53km met een gemiddelde van 27.3km/h

Het was een vlotte rit. Volgende week mss even tot Stalhille en dus een heel andere richting uit.

De gegevens van de rit vind je hier https://connect.garmin.com/modern/activity/1763194671

 

 
Thuisrit 30 mei 2017 PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   
zondag, 30 april 2017 19:28

Zondag 30 april 2017 thuisrit voor de A- en de B-ploeg

Met de 2 dodelijke wielertoeristen slachtoffers in gedachten zijn we op deze zonnige ochtend voor onze zondag ritten met een matige wind uit het O, toch voelde de start nog fris aan.

Bij de A-ploeg 20 starters en chauffeur Wouter, het waren er bijna 19 maar een wat late Jurgen kon zich na een inspanning bij de groep voegen.

Met de B-ploeg waren we met z’n 10 en werd een rit richting Nederland uitgetekend door Marc (1 van de nieuwelingen bij de B.

Kris en Marc namen van bij het begin het commando in handen en deden dit de ganse weg. Iedereen kon duidelijk volgen vanop de achterste rij bekeken.

De rit zelf verliep via de waterpolder naar de  expresweg waarna de moeilijke afdaling werd genomen aan de Pick Wick. Sommigen hadden er toch wel wat moeilijk mee.

De weg liep verder langs Sente, St Margriete, Lange Weg naar Draaibrug, Sluis en Hoeke waar we even off road gingen om langs de Zeeweg naar Lapscheure te rijden. Daar ging Dirk zijn licht uit. De groep ging door en Geertje bracht Dirk naar het lokaal, met een druivesuikertje lukte dit. Geertje heeft dit altijd bij voor mensen in nood.

 
Sterrit WTC Oostkamp 9 april 2017 PDF Print E-mail
Geschreven door Geert Vlaminck   
maandag, 10 april 2017 04:36

Verslagje vanuit de volgwagen:
Zondag 9 april: Parijs-Roubaix en er wordt prachtig weer voorspeld, ideaal voor een mooi zondags fietsritje.
Al vroor het blijkbaar nog toen rituitstippelaar Jelle rond 6u vertrok om de route al eens op voorhand af te rijden (chapeau!, was trouwens een mooie rit).
Ook de andere koptrekkers van vandaag, de broers Maenhout, hadden volgens Strava al heel wat kilometers in de benen als ze de parking van de Vrede opdraaiden.
Voorzitter Marc en secre...taris Geert stonden voor de rit met pen en papier in aanslag om kruisjes te zetten bij de namen van de fietsers van de dag. Geert maakte handige blaadjes met de namen en scancodes, zodat er bij de sterritten geen lidkaarten meer moeten opgehaald worden. Makkelijk om te scannen bij de stop op sterritten!
Vandaag voor de A- en B-ploeg een sterrit naar Oostkamp.
Bij de A-ploeg een 21-tal starters, bij de B's een 11-tal, denk ik.
Met Jelle en Tommy op kop wordt er vertrokken richting Sijsele, Oostveld, St.-Joris, Hertsberge,... Na een tijdje wordt Jelle vooraan gewisseld voor Kenny en zo wordt onder een mooi zonnetje vlotjes gereden. Onderweg een kleine 'stop & go' van Jurgen, die een technisch mankementje zelf snel kan oplossen.
Na de stop wordt via Moerbrugge en Sijsele terug naar huis gereden. Op de terugweg komen we de B-ploeg (verslagje van Geert volgt nog) tegen en ook een aantal Schatjes, WTC Olympia en Toekoers kruisen ons pad.
Na 62km komen we - met gemiddelde van 29.6 volgens de gps van Frank - terug aan in Moerkerke.
Ritje zonder pech, dus een rustig voormiddagje (op enkele hoestbuien na) in de volgwagen. Dank aan diegenen die achteraan de groep reden en af en toe voor een showtje zorgden, zodat er wat animo was voor de "chauffeuse"

 

Hierbij ook nog even, het afgelegde parcours van de B-ploeg

https://connect.garmin.com/modern/activity/1666748070

 

 
«StartVorige123456789VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
20